Sarajevo: Otvorena nova proizvodna linija u Uniklimi - članici grupacije Hidria

03.03.2010. 09:16 / Izvor: Pristop BH
Sarajevo: Otvorena nova proizvodna linija u Uniklimi - članici grupacije Hidria

Predsjednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor 02. marta je u Hidriinom preduzeću Uniklima u Sarajevu otvorio novu proizvodnu liniju izmjenjivača toplote. Nova investicija ima veliki značaj za očuvanje vodećeg tržnog udjela Hidrie u Bosni i Hercegovini, a istovremeno predstavlja veliku konkurentnu prednost u proizvodnji i prodaji izmjenjivača toplote robne marke Hidria.

Preduzeće Uniklima, koje od 2005. godine posluje u sastavu korporacije Hidria, dosada je proizvodilo program energetike i klima komora. U Uniklimi je jučer počela proizvodnja Hidrinih izmjenjivača toplote za cijelu Europu, čime će se obim proizvodnje u sarajevskom preduzeću više nego udvostručiti. Time se u preduzeću Uniklima otvara mogućnost dodatnog zapošljavanja kao i uspješnog razvoja preduzeća. Hidria se za novu investiciju u proizvodnju u Uniklimi odlučila zbog dosadašnjeg uspješnog poslovanja, zalaganja i stručnosti zaposlenih, te strateškog geografskog položaja sarajevske lokacije, koja omogućava uspješnu distribuciju proizvoda u Europi, na Bliskom Istoku i u državama Magreba.

Hidria danas u Bosni i Hercegovini u dva privredna subjekta – Uniklima i Hidria BH – ima 120 zaposlenih, koji se bave proizvodnjom, planiranjem, razvojem i servisiranjem sistema za klimatizaciju velikih objekata, proizvedenih na proizvodnim lokacijama Hidrie u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Njemačkoj. Veliku konkurentsku prednost u saradnji sa investitorima u Bosni i Hercegovini predstavlja djelatnost Hidria Instituta Klima u Sloveniji, koji kupce podržava svojom stručnošću, širokim spektrom znanja, te razvojem energetski učinkovitih i ekološki prihvatljivih rješenja.

Prodajno preduzeće Hidria BH sa 23 zaposlena pokriva 65% cjelokupnog tržišta Bosne i Hercegovine. Tokom desetogodišnjeg postojanja Hidria BH je povećala prodaju za 30 puta, preuzela odgovornu ulogu na Balkanu – postala je prvi Hidriin kompetencijski centar u inozemstvu na području klimatizacije, koji nudi tehničku, kadrovsku i servisnu podršku svim prodajnim preduzećima Hidrie u jugoistočnoj Europi.

Hidria je sistemima za klimatizaciju, grijanje i hlađenje opremila brojne referentne objekte u Bosni i Hercegovini, među kojima su, preko 120 godina star obnovljeni hotel Europe, BBI Center, Alta, brojni poslovni i trgovinski centri, hoteli, bolnice, bazeni, termalne riviere i televizijske kuće u Sarajevu, Bihaću, Zenici, Banja Luci, Mostaru, Tuzli i drugim mjestima širom države.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti