Vijesti

Sarajevo: Sajam zapošljavanje Općine Novi Grad ponudio 400 radnih mjesta

30.10.2009. 08:23 / Izvor: Fena

U organizaciji Općine Novi Grad danas je u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu održan Prvi sajam zapošljavanja Općine Novi Grad.

Poslodavci su ponudili 400 radnih mjesta, a tokom dana podnijeto je više od hiljadu i sedamsto prijava za posao.

"Ova aktivnost je rezultat utvrđenih mjera u našim lokalnim strategijama sa preporukom za partnersko djelovanje, imajući u vidu težinu problema i različita ovlaštenja. Samo upornim i zajedničkim radom, direktno ili indirektno odgovornih institucija i aktera u vezi sa tržištem možemo postići značajne rezultate", istakao je načelnik Općine Novi Grad Damir Hadžić.

Kako je Hadžić naglasio, bilo koji sklopljen posao ili konkretno uposlenje biće dovoljna nagrada za uloženi trud u organizaciji ovog događaja.

Općina Novi Grad Sarajevo kao jedna od najmnogoljudnijih općina, ovim projektom je željela direktno pružiti podršku povećanju broja zaposlenih i poboljšanju ekonomske situacije na lokalnom nivou.

Na sajmu su sudjelovali poslodavci sa područja sarajevske makroregije: Brojler, Konzum, Merkator, F-autocentar, Robot general trading co. idr

Lokalni sajam zapošljavanja organizovala je Općina Novi Grad Sarajevo uz podršku Federalnog i kantonalnog zavoda za zapošljavanje te privrednika sa njene teritorije i, a u cilju podsticaja razvoju poslovnog okruženja kroz olakšano zapošljavanje, informisanje i bolje razumijevanje radi poboljšanja sveukupnog poslovnog ambijenta, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti