Sarajevo: Svečano obilježen dan BIHAMK-a - Uprkos globalnoj krizi u prošloj godini realizovan najveći dio prioritetnih ciljeva

04.02.2010. 15:40 / Izvor: Fena
Sarajevo: Svečano obilježen dan BIHAMK-a - Uprkos globalnoj krizi u prošloj godini realizovan najveći dio prioritetnih ciljeva

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) je svečanom skupštinom održanom 4. februara 2010. godine u Sarajevu obilježio svoj dan, 7. februar.

Predsjednik BIHAMK-a Zoran Kalinić kazao je da je uprkos globalnoj krizi u prošloj godini realizovan najveći dio prioritetnih ciljeva. Na kraju 2009. godine, BIHAMK je imao gotovo 21 hiljadu članova, a njegova Služba za pomoć na cesti protekle godine imala je oko 43 hiljade intervencija.

Kalinić je istakao da je završen veliki projekt izgradnje Tehničkog centra u Zenici, nastavljen trend omasovljenja članstva i započeto nekoliko značajnih projekata. Među njima je projekt videonadzora saobraćaja u BiH koji će obuhvatiti videonadzor najznačajnijih saobraćajnih tačaka, a u narednoj fazi sve značajnije putne pravce.

Kolektivima i zaslužnim pojedincima za rad i ugled BIHAMK-a uručena su tradicionalna godišnja priznanja zlatne i srebrene plakete i značke.

Prigodnu nagradu dobio je i 20-hiljaditi član BIHAMK-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti