Solak: Letjelice FUCZ-a u funkciji za dostavu uzoraka (Video)

29.03.2020. 11:32 / Izvor: Fena
Solak: Letjelice FUCZ-a u funkciji za dostavu uzoraka (Video)

FUCZ je stavila u funkciju dvije letjelice kojima će u Sarajevo biti transportovani uzorci osoba testiranih na koronavirus iz udaljenih gradova i mjesta.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ)  je stavila u funkciju dvije letjelice kojima će u Sarajevo biti transportovani uzorci osoba testiranih na koronavirus iz udaljenih gradova i mjesta u Bosni i Hercegovini.

Kako je Feni kazao načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak,  letjelice FUCZ-a danas su bile u  Bihaću, gdje je  dostavljen i određeni broj testova, nakon čega uzorci testiranih osoba se transportuju u referentnu laboratoriju.  

Dodao je da je trenutno aktuelna dostava na relaciji Sarajevo-Bihać, te kako će angažman na tom planu biti nastavljen u kontinuitetu, uključujući, prema potrebi, i neke druge lokalitete.

Solak je, istovremeno, kazao da danas 'ide' podjela testova prema zavodima za javno zdravstvo po kantonima kako bi bili u prilici, zajedno s mobilnim timovima, organizirati uzimanje briseva, odnosno testiranja na koronavirus.

"Testovi će potom biti dostavljeni u referentne laboratorije u Sarajevu, Mostaru i Tuzli", precizirao je Solak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti