Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Standard Furniture Factory neke radnike poslao na biro, a neke kući

Radnici kojima ugovor ističe sa datumom 28.3. bit će odjavljeni, a pri novom početku rada fabrike će biti pozvani da se vrate na svoja radna mjesta, a sve u skladu sa potebama i obimom posla.

28.03.2020. 10:02 / Izvor: Oslobođenje

Kompanija Standard Furniture Factory, kako Oslobođenje saznaje, jučer je sve radnike poslala kućama. Oni koji su bili na određeno poslani su na biro, a oni koji su na neodređeno na odmor.

U dokumentu do kojeg smo došli, a koji je ustvari obavještenje radnicima, stoji kako su na ovu odluku primorani zbog trenutne situacije i problema izazvanih koronavirusom u cijeloj zemlji. Pokušali smo doći i do direktora, ali je bio nedostupan.

"Društvo je bilo primorano poduzeti rigorozne mjere kako bi nakon otvaranja tržišta i početka primanja novih narudžbi od kupaca naša fabrika mogla nastaviti da radi kako bismo dugoročno osigurali opstanak i stabilnost. Poslovanje Standard Furniture Factory će biti pauzirano, stavljeno u mirovanje, do stabilizacije na tržištu. Situacija se prati na dnevnom nivou. Radnici kojima ugovor ističe sa datumom 28. 3. bit će odjavljeni, a pri novom početku rada fabrike će biti pozvani da se vrate na svoja radna mjesta, a sve u skladu sa potebama i obimom posla. Svi radnici sa stalnim ugovorima će imati zakonski dozvoljena umanjena primanja, čime će mjere biti provedene za sve uposlenike bez obzira na vrstu ugovora, kako bismo svi podijelili teret trenutne situacije, a fabrika optimizirala svoje troškove do period ponovnog rada u punom kapacitetu", piše između ostalog u obavještenju koje su radnici dobili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti