Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Sud poništio Mirzi Teletoviću okolinsku dozvolu za mHE Zlate na rijeci Doljanki

27.07.2021. 14:29 / Izvor: Akta.ba

Kantonalni sud u Sarajevu poništio je rješenje za izdavanje okolinske dozvole za malu hidroelektranu Zlate na rijeci Doljanki vlasnika Mirze Teletovića, objavila je Eko Akcija.

Kako se navodi u sudskoj presudi, poništava se rješenje Federalnog ministarstva okoliša i turizma i predmet se vraća na ponovni postupak.

Inače, tužbu je podnio Dženan Šašić koji je od početka sa grupom aktivista pokušava da spriječiti gradnju i spasi Doljanku gdje investitor, firma Eko Vat, gradi mini hidroelektranu jačine 4,52 MW. 

Investitori su Šaban i Mirza Teletović, a dozvole za izgradnju dali su Općina Jablanica, Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Federalno ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Udruženje građana “Za Doljanku” iz Jablanice najavilo je ranije tužbe protiv svih nadležnih služi i pojedinaca koji su odgovorni za stavljanje u funkciju mini hidroelektrane Zlate u tom hercegovačkom gradu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti