Tri miliona eura za izvozna partnerstva

01.07.2019. 15:00 / Izvor: Akta.ba
Tri miliona eura za izvozna partnerstva

EU4Business projekt će objaviti poziv za dostavljanje prijedloga projekata u oblasti izvozno orijentisanih sektora u BiH.

EU4Business projekt će objaviti poziv za dostavljanje prijedloga projekata u oblasti izvozno orijentisanih sektora u BiH.

Svrha tog poziva je da se poboljša konkurentnost izvozno orijentisanih sektora u BiH. Stoga je tri miliona eura bespovratnih sredstava dostupno u okviru EU4Business projekta za izvozna partnerstva.

Tim  sredstvima će se podržati projekti kojima se podstiču inovacije, saradnja, digitalizacija, te poslovno okruženje, a krajnji korisnici bit će mikro, mala i srednja poduzeća (MMSP) i poduzetnici.

Poziv će biti predstavljen u utorak na pres-konferenciji u Sarajevu.

EU4Business jača kapacitet BiH za ekonomski rast i zapošljavanje razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima. Za ovu svrhu namijenjeno je ukupno deset miliona eura bespovratnih sredstava. Projekat je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milion eura).

Projekat zajedno provode  GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. do marta 2022. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti