U Bosanskoj Krupi otvoren 9. Bosanskokrupski sajam meda

25.08.2018. 08:03 / Izvor: Akta.ba

U Bosanskoj Krupi, na Trgu Alije Izetbegovića, u petak je otvoren 9. Bosanskokrupski sajam meda.

U Bosanskoj Krupi, na Trgu Alije Izetbegovića, u petak je otvoren 9. Bosanskokrupski sajam meda. Za sve građane i goste prilika je to da na štandovima izlagača iz Bosanske Krupe i Cazina po povoljnijim cijenama nego inače kupe kvalitetan domaći med i pčelinje proizvode.

Sajam se u organizaciji Općine Bosanska Krupa i Udruženja pčelara „LIPA“ iz Bosanske Krupe, a uz podršku JKP „10. Juli“ održava do ponedjeljka.

Svim prisutnim izlagačima i posjetiocima obratio se predsjednik Skupštine Udruženja pčelara „LIPA“ Nijaz Tatarević, govorio o važnosti domaće proizvodnje i djelotvornosti meda i pčelinjih proizvoda, a nakon njega i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović koji je zvanično i otvorio ovogodišnji sajam. Nakon toga upriličena je degustacija proizvoda i obilazak sajma.

Dvanaest pčelara je na prepoznatljivim štandovima bosanskokrupskih sajmova izložilo svoje medove, medne i pčelarske proizvode, kozmetiku i slastice, kao i druge organski proizvedene poljoprivredne namirnice, uz nezaobilazne posebne košnice izrađene od drveta.

Tokom održavanja sajma s ciljem upoznavanja građana sa potrebom i koristima konzumiranja pčelinjih proizvoda bit će upriličena i stručna predavanja. Danas će s početkom u 18,00 sati u hotelu Stari grad - Ilma na temu „Karakteristike i svojstva meda sa područja USK“ govoriti mr. Almira Harbaš, a na temu “Pčelinji proizvodi sa dodatnom vrijednosti – priprema, koristi i način upotrebe” predavanje će održati mr. Belma Mustedanagić. Kao i na svim dosadašnjim sajmovima, bit će organizirane posjete udruženja, privrednih subjekata i građana.

Radno vrijeme sajma i narednih dana je od 9.00 do 21.00 sat. Zatvaranje sajma uz dodjelu zahvalnica predviđeno je 27. 8. 2018. (ponedjeljak) u 18.00 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti