U Milićima otvorena Fabrika vode Vivia

31.05.2007. 08:15 / Izvor: Nezavisne novine
U Milićima otvorena Fabrika vode Vivia

"Vitinka" iz Kozluka juče je pustila u pogon fabriku "Vivia" za punjenje i flaširanje vode u Raševu, kod Milića.

Pred mnogobrojnim gostima iz inostranstva i BiH pogon su svečano otvorili načelnik opštine Zvornik i predsjednik Skupštine opštine Milići, Zoran Stevanović i Branislav Spasojević, koji su istakli veliki značaj ovog pogona, ne samo za ove opštine, već i za cijelu BiH. "Otvaranje ovog pogona ima veliki značaj za opštinu Milići, ne samo zbog ulaganja u infrastrukturu, već i zbog zapošljavanja ljudi", izjavio je Spasojević.

Direktor eksploatacije u "Vitinki" Vladan Andrić kazao je da je izvor Banjica, sa kojeg se fabrika snabdijeva vodom, kapaciteta 30 litara u sekundi, a trenutni kapacitet punionice je 8.000 jedinica na sat. "Voda koja se flašira je izuzetnog kvaliteta, obogaćena kiseonikom i selenom. Trenutno je punimo u PET ambalažu od 0,33 i 1,5 litara. Kvalitet ove vode potvrdili su i instituti za zaštitu zdravlja RS, Federacije BiH i iz Srbije", izjavio je Andrić.

"Vitinka" je u novootvorenu fabriku do sada uložila više od osam miliona KM. U fabrici je trenutno zaposleno 40 radnika, a nakon najavljenih novih ulaganja biće otvoren prostor za dodatno zapošljavanje.

"Vitinka Group" je donijela odluku da u pogon investira dodatnih dva miliona maraka, koje će biti iskorištene za instaliranje nove linije za flaširanje vode u staklenoj ambalaži i proizvodnju sokova na prirodnoj bazi", istakao je Andrić.

On je kazao da su ušli u pregovore sa njemačkom firmom "Dohler" za zajedničke investicije i saradnju. "Planovi "Vitinke" su da pokrije kompletno tržište BiH i tržišta susjednih zemalja", istakao je Andrić. mNavodeći da je "Vitinka" iskoristila blagodeti prirode, Andrić je istakao da potrošačima nude vodu koju čak mogu da piju i novorođenčad.

Mihada Ahmetović, iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, rekla je da je voda koja će biti flaširana u novoj fabrici izuzetnog hemijskog sastava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti