U Sarajevu obilježen Dan državnosti i Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske

21.06.2018. 14:18 / Izvor: Akta.ba
U Sarajevu obilježen Dan državnosti i Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske

Ivan Del Vechio je istakao da sva otvorena pitanja koja postoje između BiH i RH trebaju biti uskoro riješena.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu sinoć je u hotelu "Europe" priredilo svečani prijem u povodu Dana državnosti i Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Prijemu su nazočili brojni hrvatski politički predstavnici predvođeni dopredsjedateljicom Zastupničkog doma PSBiH, i zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH Borjanom Krišto, predstavnici diplomatskog kora, gospodarstvenici, vjerski dostojanstvnici ali i osobe iz svijeta kulture i sporta.

Veleposlanik Ivan Del Vechio u pozdravnom govoru podsjetio je na razdoblje od stvaranja neovisne države Republike Hrvatske  njenog članstva u NATO-u i Europskoj uniji. Naglasio je današnju ulogu Republike Hrvatske u promicanju europskih vrijednosti prema zemljama regije, istaknuvši kako Hrvatska preko zajedničke vanjske i sigurnosne politike Europske unije želi graditi dobrosusjedske odnose i razvijati regionalnu suradnju. Podcrtao je kako je to temelj vanjske politike prema svim državama u regiji, a posebno prema Bosni i Hercegovini s kojom RH ima iznimno dobre gospodarske odnose.

Također je iskazao i vjeru kako će sva otvorena pitanja koja postoje između ove dvije susjedne zemlje uskoro biti riješena, te za sve države regije na kraju obraćanja poželio prije svega mir i stabilnost.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti