Udruženja hotelijera smatra da im je zabranom pušenja ugrožen rad

15.09.2017. 15:08 / Izvor: Akta.ba
Udruženja hotelijera smatra da im je zabranom pušenja ugrožen rad 

Mišljenja je kako se stiče dojam da žele sakriti, a ne informirati javnost o tom zakonu.

Na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda, održanoj u petak u Mostaru, Udruženje hotelijera i restoratera BiH je izrazilo stav da zakonodavac, svojim prijedlozima u ovom zakonu, direktno ugrožava poslovanje i rad hotelijera i restoratera.

U priopćenju se ističe kako je to Udruženje, koje predstavlja ukupno 20.000 gospodarskih subjekata iz BiH, u zakonski predviđenom roku dostavilo svoje prijedloge predlagaču zakona, ali se ni na javnoj raspravi nije moglo čuti hoće li ti prijedlozi biti i usvojeni.

"Nama koji vodimo poslove nameću se suludo kratki rokovi za bilo kakvu organizaciju, time što predlagač zakona, Federalno ministarstvo zdravstva, informaciju o okruglom stolu objavi kratko pred njegovo održavanje", izjavio je predsjednik Udruženja hotelijera i restoratera BiH Amir Hadžić.

Mišljenja je kako se stiče dojam da žele sakriti, a ne informirati javnost o tom zakonu.

"Mi hotelijeri, koji smo poslodavci za više od 150.000 osoba, prinuđeni smo da branimo svoje poslovanje od ovakvih nesretnih rješenja. Umjesto da nam se olakšava rad, dovodi nas se u situaciju da se kojekakvim stranim plaćenicima pravdamo i raspravljamo tko je u pravu", dodao je Hadžić.

Također je dodao da su hotelijeri ponudili rješenja kakva već postoje u Austriji, Danskoj, Njemačkoj, Grčkoj i ostalim razvijenim zemljama Europske unije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti