Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Uspješne priče iz bh. dijaspore ohrabrenje za nova ulaganja

28.02.2018. 12:40 / Izvor: Akta.ba

Danas je u Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine održan susret potencijalnih investitora iz dijaspore, u okviru kojeg je predstavljen novi poziv grant programa USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovini".

Na skupu kojem su prisustvovali predstavnici kompanija i poduzetnici zainteresovani za saradnju i povezivanje sa dijasporom, istaknuta je potreba daljeg strateškog pristupa na ohrabrenju ulaganja iz bosanskohercegovačke dijasporske zajednice.

U sklopu aktivnosti USAID-a usmjerenih prema investitorima iz dijaspore već je podržano 13 kompanija kroz prvi poziv ovog grant programa, te više njih kroz aktivnosti tehničke podrške. Program podržava preduzeća koja su osnovana u posljednje tri godine, te imaju vezu sa bh. dijasporom. Aplikacije za grant se popunjavaju putem www.grant.diasporainvest.ba do 30.03.2018. godine.

Predstavnici Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine nastavljaju svoj rad na informisanju privrednika o prilikama za sufinansiranje investicija, te su izrazili spremnost da podrže investitore u daljem procesu apliciranja na ovaj i druge javne pozive. Sa skupa je otišla jasna poruka o potrebi nastavka podrške investitorima iz dijaspore, kako bi se u potpunosti iskoristio ekonomski potencijal koje ima naše iseljeništvo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti