Verlab i ECRI potpisali ugovor o partnerstvu u osam zemalja

13.07.2021. 12:42 / Izvor: Akta.ba
Verlab i ECRI potpisali ugovor o partnerstvu u osam zemalja

Kompanija Verlab d.o.o. Sarajevo sklopila je partnerstvo sa američkim institutom ECRI.

Verlab i ECRI su potpisali ugovor sa kojim je Verlab postao dio ECRI porodice, odnosno njihov partner za područje osam zemalja.

ECRI je najveći i najpoznatiji institut na svijetu koji od 1968. godine djeluje u zdravstvenom sistemu, a koji se prije svega bavi izazovima sigurnosti pacijenata, kvalitetom zdravstvene usluge, donošenjem odluka u vezi sa zdravstvenim tehnologijama, medicini zasnovanoj na dokazima i digitalnim zdravstvenim podacima. ECRI danas raspolaže istraživačkim centrima i uredima u SAD, UK, UAE i Maleziji.

Rad ECRI je baziran na nepristranom pristupu zasnovanom na dokazima za razvoj smjernica i održavanja načela integriteta i transparentnog rada. Njihovi etički standardi su doveli do usvajanja najstrožih politika sukoba interesa u industriji i zato se deseci hiljada zdravstvenih čelnika širom svijeta oslanjaju na ECRI pri donošenju kliničkih, operativnih i strateških odluka.

"Budući da je vizija Verlaba da postane vodeći pružatelj usluga u nadzoru nad medicinskim uređajima u Evropi, partnerstvo sa ECRI je upravo korak dalje ka ostvarenju vizije jer osim teritorije Bosne i Hercegovine, ovo partnerstvo se odnosi i na teritorije Albanije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Kosova", istakao je direktor kompanije Almir Badnjević.

Zahvaljujući ovom partnerstvu, širok spektar međunarodno dokazanih usluga, alata i softverskih rješenje od sada je dostupan ne samo zdravstvenim ustanovama, već i organizacijama poput regulatornih tijela, ministarstava zdravstva, zavoda zdravstvenog osiguranja, instituta za akreditiranje i mjeriteljstvo, ali i obrazovnim ustanovama u oblasti prirodnih, tehničkih i medicinskih nauka.

"Partnerstvo s ECRI smatramo strateškim korakom koji će omogućiti dalji razvoj i digitalizaciju upravljanja medicinskim uređajima u zdravstvenim ustanovama, medicine zasnovane na dokazima i naučno-istraživačkih projekata u skladu sa misijom Verlaba da podržavamo zdravstveni sektor u razvoju kvalitetnih usluga poboljšanjem pouzdanosti, preciznosti i sigurnosti medicinskih uređaja", zaključio je Badnjević.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti