Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Vijećnici iz Visokog se odrekli paušala, novac preusmjeren za hitne potrebe

17.04.2020. 07:58 / Izvor: Akta.ba

Gradsko vijeće Visoko, na 1. vanrednoj sjednici, donijelo je jednoglasnu Odluku o visini naknade vijećnika i članova radnih tijela Gradskog vijeća Visoko za vrijeme trajanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa.

Za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa, vijećnicima Gradskog vijeća neće biti isplaćivana mjesečna naknada (vijećnički paušal) u visini od 150 KM.

Pravni osnov za donošenje ove Odluke sadržan je u članu 13. Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine («Službene novine FBiH», broj 49/06) i članu 10. Privremene statutarne odluke Grada Visoko («Službeni glasnik općine Visoko», broj 5/19), kojim je propisana nadležnost Gradskog vijeća za donošenje odluka.

Gradsko vijeće će novac koji je trebao biti isplaćen za paušale preusmjeriti za hitne i neodložne potrebe na području Grada Visoko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti