Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

Zajednička organizacija poslovnih susreta kompanija iz BiH i Srbije

Srbija je treći po veličini investitor u BiH sa iznosom od 1,998 milijardi KM ili 1,022 milijardi eura do decembra 2019.

26.01.2021. 11:36 / Izvor: Akta.ba

Direktorica Agencije FIPA Milica Marković na sastanku s ambasadoricom Bosne i Hercegovine u Srbiji Aidom Smajić razmijenila je informacije o trenutnim ekonomskim kretanjima i stanju u privredi Srbije i Bosne i Hercegovine, te mogućnosti saradnje na dodatnim ulaganjima srbijanskih kompanija u BiH.

Direktorica Marković se sastala sa šefom Predstavništva RS-a u Beogradu Mlađenom Cicovićem kako bi razgovarali o organizaciji poslovnih susreta i promocije mogućnosti ulaganja i investicijskih projekata u vlasništvu bh. kompanija. Konstatirano je da svaka saradnja i investicije u RS su i podsticaj bh. ekonomiji. Cicović je pozdravio inicijativu direktorice Marković za organizaciju sastanka i zajedničke saradnje.

Republika Srbija je treći po veličini investitor u BiH, sa iznosom od 1,998 milijardi KM ili 1,022 milijardi eura do decembra 2019. 

I pored činjenice da u BiH djeluje preko 700 kompanija s kapitalom iz Republike Srbije, konstatirano je da postoji interes za investicijske prilike u Bosni i Hercegovini. Iz tog razloga direktorica Marković je inicirala i predložila zajedničku organizaciju poslovnih susreta vlasnika projekata i kompanija iz BiH i kompanija iz Srbije.

FIPA u svojoj bazi ima više od 400 projekata domaćih kompanija, lokalnih zajednica i entiteta. Cicović smatra da poseban fokus treba staviti na srbijanske kompanije koje izvoze u BiH, saopćeno je iz Agencije FIPA.

PODIJELI:

TAGOVI:

#poslovni susretni

#BiH

#Srbija

#FIPA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti