Zimske službe u Tuzlanskom kantonu raspolažu potrebnom opremom za nesmetano održavanje puteva

27.11.2008. 14:13 / Izvor: Fena
Zimske službe u Tuzlanskom kantonu raspolažu potrebnom opremom za nesmetano održavanje puteva

Prvi snijeg i ove godine napravio je probleme vozačima. Iako je novembar, većina vozača je nespremno dočekala zimu.

Međutim, kada je riječ o zimskom održavanju puteva, razloga za brigu nema, tvrde u Direkciji cesta Tuzlanskog kantona, budući da su potpisani ugovori s izvođačima zimskog održavanja puteva.

I u Javnom komunalnom preduzeću "Komunalac" Tuzla kažu da je oprema kojom raspolažu potpuno spremna odgovoriti zadacima koji se postavljaju tokom zimskog održavanja puteva na području općine Tuzla.

"I ove godine će izvođači radova na zimskom održavanju puteva u Tuzlanskom kantonu, s kojima je početkom ovog mjeseca Direkcija cesta potpisala ugovore, čistiti 340 kilometara putne mreže", kazao je Sulejman Brkić, direktor Direkcije cesta TK-a.

Pred početak zimske sezone u okviru Javnog preduzeća "Komunalac" Tuzla formirana je Zimska služba, koja nastoji odgovoriti svim uvjetima izazvanim snježnim padavinama. U "Komunalcu" tvrde da je oprema kojom raspolažu potpuno spremna odgovoriti zadacima, koji se postavljaju tokom zimskog održavanja puteva na području općine Tuzla.

Prioriteti u čišćenju svakako postoje, a u pitanju su glavne saobraćajnice, prilazi Domu zdravlja i Kliničkom centru Tuzla. Iz službe ističu da se u zimskom periodu nastoje očistiti i ulice koje ne spadaju u prioritete te su svjesni da nezadovoljstva među građanima ima. Sve ovo potvrđuju i intervencije, koje su uposlenici Zimske službe imali tokom vikenda kada je TK zahvatilo veliko nevrijeme.

Velike količine padavina s jakim vjetrom i snijegom prouzrokovale su kvarove na nadzemnoj visokonaponskoj mreži. Bez napajanja električnom energijom ostao je veliki broj naselja na području TK-a. Najsloženija situacija je na području općina Tuzla i Kladanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti