Pri kraju rekonstrukcija gradskog mosta u "gradu na devet rijeka"

Investicije / PROJEKTI

Pri kraju rekonstrukcija gradskog mosta u "gradu na devet rijeka"

01.02.2013. 13:21 / Izvor:

Radovi vezani za rekonstrukciju gradskog mosta u Sanskom Mostu ušli su u završnu fazu.

Jučer je asfaltnim slojem prekrivena kolovozna površina, a u narednom periodu planirani su i ostali finalni radovi. Radovi su privuklo veliku pažnju građana. Rekonstrukcija gradskog mosta se bliži svom završetku i u narednom periodu izvođačima je ostalo da okončaju radove oko postavljanja ograde i rasvjete, te uređenja trotoara, kao i prilagođavanje saobraćajnica.

Prema riječima predstavnika nadzornog organa, Mirsada Šarića, svi do sada urađeni poslovi obavljeni su kvalitetno i po visokim standardima. Načelnik Općine Mustafa Avdagić istakao je još jednom  zadovoljstvo urađenim poslom te dodao kako je svečano otvaranje mosta zakazano za 14. mart.

"Ovo je završna faza projekta, služi nas lijepo vrijeme, što je najvažnije. Općinska vlast je zadovoljna do sada urađenim poslom i posebno kvalitetom radova", istakao je  načelnik Avdagić.

Radovi na rekonstrukciji gradskog mosta počeli su krajem juna prošle godine, a radove izvode "Prijedorputevi". Projekto je proširena konstrukcija mosta, te su dobijene dvije šire kolovozne trake, kao i trotoari. Izgrađen je i balkon s jedne strane mosta za odmor pješaka.

Vrijednost ovog projekta iznosi  milion i 154 hiljade maraka, a sredstva su osigurana iz federalnog i budžeta općine Sanski Most.

Rekonstruisani gradski most, može se slobodno reći, biće ukras i ponos, "grada na devet rijeka".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije