Radionica za trening zaposlenika: Train the Trainer

31.05.2016. 14:20 / Izvor: Akta.ba
Radionica za trening zaposlenika: Train the Trainer

"Train the Trainer" je na ovim prostorima jedinstven program dizajniran za menadžere koji su zaduženi za trening svojih zaposlenika.

Privredna komora Kantona Sarajevo organizuje radionicu "Train the Trainer" 20-22.juna, u prostorijama Komore sa početkom u 09.30 sati.

 Kome je radionica namijenjena? “Train the Trainer” je na ovim prostorima jedinstven program dizajniran za menadžere koji su zaduženi za trening svojih zaposlenika, te za interne trenere i ključne djelatnike koji imaju ulogu trenera i mentora drugima u tvrtki, te općenito za osobe koje žele unaprijediti svoje znanje u ovom području i razvijati se u kvalitetne trenere.

Ciljevi treninga: Vrhunski stručnjak kao ujedno i vrhunski trener drugima? Moguće je. Ovaj trening program pokriva sve ključne elemente neophodne za održavanje izvrsnog treninga. Program će polaznicima pomoći preoblikovati postojeće trening procedure u ciljano, strukturirano, interaktivno i motivirajuće iskustvo, te time osigurati učinkoviti prijenos znanja i razvoj vještina kod svojih budućih polaznika treninga. Baziran je na najnovijim spoznajama psihologije učenja i pamćenja odraslih (efikasno oblikovanje informacija koje se prenose, uloga emocija u učenju, uključivanje obiju polutki mozga za najbolje rezultate), te mnogim drugim tehnikama upravljanja grupom koje će pomoći kako početnicima, tako i iskusnim trenerima. Fokus je na primjeni u tri područja - individualnom, grupnom te treningu na samom radnom mjestu.

Predavač: Mr.sc. Mladen Jančić, CMC, ima 18 godina iskustva u menadžmentu i konsaltingu, uključujući 10 godina u Londonu, Velika Britanija. Magistar je ekonomskih nauka (London Metropolitan University). Raspolaže široko praktično prodajno/pregovaračko iskustvo, stečeno tokom 10-godišnjeg rada u ali i regionalnom okruženju (portfolio različitih klijenata/industrija: bankarski i energetski sektor, aviokompanije i putničke agencije, vladine institucije). Po povratku u Hrvatsku radio je kao voditelj tima na Deloitte Touche/USAID projektu u Dalmaciji. Jedan je od 14 međunarodno certificiranih poslovnih savjetnika u Hrvatskoj (CMC – Cerified Management Consultant). Radi kao trener i konsultant u oblastima prodaje i pregovaranja, komunikacijskih vještina i CRM-a. Kolumnist je poslovnih magazina i predavač na poslovnom učilištu u Zagrebu. Dobitnik je nagrade „Primus“ za najboljeg poslovnog savjetnika u Hrvatskoj za 2009. godinu u oblasti treninga, edukacije i ljudskih potencijala.

Sadržaj radionice:

· „Train the Trainer“ concept

· Trening potrebe i ciljevi

· Planiranje treninga

· Uloga i zadatak trenera

· Principi učenja i treninga odraslih osoba

· Sadržaj i struktura treninga

· Selekcija metode treninga

· Dizajn treninga

· Faze učenja

· Tipovi učenja

· Prezentacijske tehnike

· Uloga igara i vježbi

· Rad sa slikama i metaforama

· Pravila zadržavanja pažnje

· Motivacija učesnika i izvedba treninga

· Kontrola procesa i dinamika grupe

· Izazovne situacije i tipovi polaznika

· Transfer znanja

· Dobivanje i davanje povratne informacije (feedback)

· Evaluacija treninga

· Praćenje i mjerenje rezultata treninga (ROI)

· Individualne prezentacije/trening polaznika

Kotizacija: Članovi komore: 600,00 KM, nečlanovi komore: 660,00 KM. Sve prijave koje pristignu do 10. juna odobravamo dodatni popust u iznosu od 10%. U cijenu nije uključen PDV. Kotizacija se uplaćuje na žiro račun komore: Raiffeisenbank bank BiH 1610000004560078. U kotizaciju su uključena predavanja, pisani materijal, ručak, osvježenje u puzama.

Svi polaznici će dobiti „Uvjerenje o usavršavanju” za trodnevni Train the Trainer program izdano od strane Anglo-Adria poslovno savjetovanje. Detaljnije informacije na telefon 250-117, 250-116, ili e-mail lejlah@pksa.com.ba, vladol@pksa.com.ba. Prijavu poslati najkasnije od 15.juna na fax broj: 033/226-717.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave