Seminar: Mjerenje i procjena nivoa okolišne buke

11.04.2016. 11:51 / Izvor: Akta.ba
Seminar: Mjerenje i procjena nivoa okolišne buke

Na ovom seminaru steći će se vještine prepoznavanja izvora buke, načini ograničavanja i poštivanja definisanih GVE za buku, te upoznavanje sa zakonskom regulativom iz ove oblasti.

Privredna komora Kantona Sarajevo organizuje seminar na temu Mjerenje i procjena nivoa okolišne buke. Seminar će se održati 15.04.2015  godine sa početkom u 09.30 sati u prostorijama Komore.

Cilj seminara: Upoznati mjerno-ispitne laboratorije sa problematikom mjerenja nivoa buke, te privrednike sa načinima i mogućnostima ograničenja nivoa buke, kao i sa načinima poštivanja definisanih GVE.

Ciljna grupa: Mjerno-ispitne laboratorije i privredni subjekti čija djelatnost emituje buku i okoliš, te svi oni koji su u obavezi ispoštovati definisane GVE kroz zakonsku regulativu.

Predavači:

  • Miroslav Krajtamer, ekspert za akustička mjerenja, sa dugogodišnjim iskustvom, autor mnogih radova iz ove oblasti;
  • Vanja Ćurin, dipl.ing.mašinstva, osnivač i zamjenik voditelja laboratorije za arhitektonsku fiziku i zaštitu okoliša;

Sadržaj seminara/obuke:

  • Problematika mjerenja i procjene nivoa buke,
  • Načini i mogućnosti mjerenja i procjene nivoa buke,
  • Zakonska regulativa iz oblasti mjerenja buke (uključujući i novi zakon, koji je u pripremi),
  • Načini ograničenja i smanjenja emisije buke u okoliš.

Stečena znanja i vještine:

Na ovom seminaru steći će se vještine prepoznavanja izvora buke, načini ograničavanja i poštivanja definisanih GVE za buku, te upoznavanje sa zakonskom regulativom iz ove oblasti.

Kotizacija: 150,00 KM, po polazniku. Ukoliko iz jedne firme slučaju da iz jedne kompanije dolazi više od dva učesnika (treći učesnik je gratis). U cijenu je uključen PDV.

Kotizacija se uplaćuje na žiro račun komore: Raiffeisenbank bank BiH 1610000004560078. U kotizaciju su uključena predavanja, pisani materijal i potvrda o učešću na seminaru, ručak i osvježenje.

Detaljnije informacije o seminaru možete dobiti na tel. 250-117, 250-116, ili putem e-mail-a: lejlah@pksa.com.ba ili vladol@pksa.com.ba.

Prijavu za učešće na radionici možete poslati na gore navedene mail-adrese ili na fax. broj 033/226-717, najkasnije do 11. aprila t.g.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave