al
Donirani mini računari za učenike osnovnih škola sa područja opštine Oštra Luka

Filantropi

Donirani mini računari za učenike osnovnih škola sa područja opštine Oštra Luka

19.05.2020 13:59:10 / Izvor: Akta.ba

U skupštinskoj sali u Oštroj Luci izvršena primopredaja doniranih 36 mini računara za učenike osnovnih škola sa teritorije opštine Oštra Luka. Računari Rospberry Pi dodijeljeni su u okviru Projekta "1.000 za budućnost" koje su finansirale tri kompanije "Lanaco", "Prointer" i "M-tel", a posredstvom  Ministarstva za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Ovim projektom računari će biti dodijeljeni u 20 nerazvijenih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj. Primopredaja je izvršena između gospodina Nikole Dragovića, savjetnika ministra  i gospodina Dragana Stanara, načelnika opštine, a uz prisustvo direktora osnovnih škola. Izbor učenika napravljen je u saradnji sa školama, poštujući prioritete materijalnog stanja učenika, razreda koji  učenici pohađaju i uspjeha učenika.

Od ukupnog broja računara, 15 je pripalo učenicima Osnovne škole "Desanka Maksimović" Oštra Luka, 12 učenicima Osnovne škole "Petar Škundrić" Budimlić Japra i 9 učenicima Osnovne škole "Josif Pančić" Donja Kozica.

S obzirom da ova vrsta računara ne može biti u funkciji bez tastature i miša, Opština Oštra Luka je na sebe preuzela obavezu da finansira kupovinu ovih uređaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi