al
Prointer ITSS podržava projekat 1000 ZA BUDUĆNOST

Filantropi

Prointer ITSS podržava projekat 1000 ZA BUDUĆNOST

02.04.2020 15:39:03 / Izvor: Akta.ba

U okviru projekta "1.000 ZA BUDUĆNOST", će biti nabavljeno 1.000 raspberi paj (Raspberry Pi) mini-računara koji će biti podijeljeni učenicima osnovnih škola iz 20 izrazito nerazvijenih opština u Republici Srpskoj.

Inicijativa koja je pokrenuta od strane Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS podržana je i od strane predstavnika kompanije Prointer ITSS.

Projekat "1.000 ZA BUDUĆNOST" predstavlja ne samo doprinos u cilju prevazilaženja vanredne situacije, nego i edukacije učenika kojima je otežan pristup tehnologiji, a koji će predstavljati motor društvenog razvoja u vremenu nakon suzbijanja epidemije.

"Radujemo se realizaciji ove, ali i još mnogo sličnih akcija kada je u pitanju digitalizacija i napredak našeg društva." poručuju iz Prointer ITSS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi