al
Uz podršku kupaca dm osigurao 8.150 obroka u narodnim kuhinjama širom BiH

Filantropi

Uz podršku kupaca dm osigurao 8.150 obroka u narodnim kuhinjama širom BiH

23.12.2020 12:49:04 / Izvor: Akta.ba

Da je moguće kupovati i činiti dobro i ove godine pokazala je aktivnost Giving Friday koju je dm realizirao uz podršku svojih kupaca, a u okviru koje je osigurana donacija od 35.958 KM za narodne kuhinje širom BiH. 

"Ovom donacijom osigurano je 8.150 obroka u narodnim kuhinjama u 25 mjesta širom BiH tokom mjeseca decembra. „I ove godine naišli smo na veoma pozitivne reakcije i odaziv naših kupaca na drugačiji pristup tzv. Black Friday-u, koji je u dm-u poprimio novi smisao, a to je darivanje. Drago nam je da smo uspjeli obezbijediti 8.150 obroka u prazničnim danima za korisnike narodnih kuhinja širom BiH te tako pomoći zajednicu u kojoj poslujemo i čiji smo dio. Stoga se zahvaljujem i našim kupcima koji su svojom kupovinom na Giving Friday u dm-u podržali donaciju u iznosu od 35.958 KM“ izjavila je Admira Isaković, članica Poslovodstva dm-a BiH. 

Podsjećamo, posljednji petak u novembru, koji je širom svijeta poznat kao Black Friday – dan velikih sniženja, u dm-u je već tradicionalno Giving Friday – dan za darivanje, kada iznos od 5% ukupnog dnevnog prometa dm izdvaja za podršku radu narodnih kuhinja tokom decembra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi