"Pokreni se" omogućio mnoštvo savjeta za početnike u poduzetništvu

16.07.2015. 15:01 / Izvor: Akta.ba
'Pokreni se' omogućio mnoštvo savjeta za početnike u poduzetništvu
OTVORI GALERIJU

Meliha Gekić Lerić, voditeljica poslovnog inkubatora INTERA TP-a, je prezentirala koje sve olakšice INTERA TP nudi osobama koje žele započeti svoj posao, te na koji način mogu pristupiti poslovnom inkubatoru.

Jučer je u INTERA Tehnološkom Parku održan događaj "Pokreni se", gdje je oko 50 sudionika imalo priliku čuti iskustva novopečenih poduzetnika, te dvojice iskusnih poduzetnika koji su svojim savjetima uvelike pomogli sudionicima pri odluci o pokretanju vlastitog posla.

Tijekom panel diskusije u kojoj su sudjelovala dva osnivača start-up poduzeća,Marin Jozić, COX4 d.o.o. i Almir Dodigović,MSS d.o.o., prisutni su imali priliku čuti s kakvim se preprekama start-up poduzeća susreću tijekom osnivanja poduzeća, te kako ih se može riješiti.  Dodigović je izjavio kako je svaki početak težak, ali kroz rad i paralelno razvijanje dolazi i poslovni uspjeh.

Meliha Gekić Lerić, voditeljica poslovnog inkubatora INTERA TP-a, je prezentirala koje sve olakšice INTERA TP nudi osobama koje žele započeti svoj posao, te na koji način mogu pristupiti poslovnom inkubatoru.

Posebni gosti ovog događaja,Tomislav Bronizin, CITUS d.o.o. Zagreb i Edin Saračević, HUB 387, su svim prisutnima objasnili što znači imati vlastiti posao, te što znači imati ideju i realizirati je.

Saračević je naveo nekoliko primjera gdje je ideja bila vrlo inovativna i lako ostvariva. Naveo je primjer proizvođača zubne paste, odnosno kako su povećali prodaju za 25% time što su samo povećali otvor kroz koji izlazi pasta za zube za 25%.

Bronzin je pohvalio rad INTERA TP-a: "Drago mi je da se ovdje, u INTERA-i radi na poticanju poduzetništva i u drugim granama gospodarstva koje danas ne mogu bez IT podrške, te mislim da će ta sinergija rezultirati novim, inovativnim i kreativnim poslovnim poduhvatima koje će pokrenuti možda baš sudionici ovog skupa".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti