Cazin partner u projektu RENEW HEAT

22.03.2018. 08:41 / Izvor: Fena
Cazin partner u projektu RENEW HEAT

Ukupna vrijednost predviđenih radova iznosi 362.656 KM.

"Zajednice koje se griju na obnovljiv izvor energije" – Renew heat zajednički je projekt Grada Cazina, Karlovačke županije, Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i Razvojne agencije Unsko-sanskog kantona.

Finansira se iz programa Evropske unije Interreg IPA CBC Hrvatska-BiH-Crna Gora, te dijelom sredstvima lokalnih zajednica, prenosi RTV Cazin.

U okviru projekta, u objektu Sportske dvorane u Cazinu bit će izgrađen sistem grijanja na pelet a u objektu Kulturnog centra izvršena rekonstrukcija sistema za grijanje koja podrazumijeva zamjenu kotla na lož ulje sa kotlom na pelet.

Ukupna vrijednost predviđenih radova iznosi 362.656 KM, a nakon okončane procedure javnih nabavki danas je u Kabinetu gradonačelnika potpisan ugovor sa izvođačem radova, preduzećem "Dola".

Tom prilikom gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, istakao je kako se radi o iznimno bitnom  i višestruko značajnom projektu.

"Mi ćemo u naredna dva mjeseca riješiti pitanje grijanja u Sportskoj dvorani i peć za grijanje u Kulturnom centru. Značaj projekta je svakako i u tome da smo dio IPA projekta Evropske unije,  prvi u Unsko- sanskom kantonu, tako  da je to jedno vrijedno iskustvo koje će nam sigurno koristiti u pristupu drugim sličnim projektima u budućnosti", naglasio je Ogrešević.

Za Sportsku dvoranu Cazin projekt je od posebnog značaja jer će njime biti riješen najveći problem u ovoj ustanovi, a time otvorene nove mogućnosti za kvalitetnije bavljenje sportom i organizaciju sportskih sadržaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije