Investicije / PROJEKTI

Do 30.000 KM: TK i ove godine dodjeljuje novac privatnicima za projekte iz zaštite okoliša

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona objavilo je javni konkurs za dodjelu sredstava privrednim društvima u privatnom vlasništvu.

07.08.2021. 10:41 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona objavilo je javni konkurs za dodjelu sredstava privrednim društvima u privatnom vlasništvu.

Predmet javnog konkursa je prikupljanje prijava privrednih društava u privatnom vlasništvu za dodjelu sredstava koji se odnose na projekte iz zaštite okoliša i to:

- provedba energetskih programa,

- unapređivanje i izgradnju infrastrukture za zaštitu okoliša i

- zaštitu, očuvanje i poboljšanje kvaliteta zraka, tla i voda.

Pravo učešća na javnom konkursu imaju privredna društva u privatnom vlasništvu koja imaju sjedište, obavljaju djelatnost i realiziraju projekte na području Tuzlanskog kantona i imaju najmanje pet zaposlenih na neodređeno vrijeme, osim privrednih društava koja su dobila sredstva po ovom osnovu u prethodne tri godine.

Privredna društva u privatnom vlasništvu imaju pravo na Javni konkurs prijaviti jedan projekat. Maksimalni iznos koji se privrednom društavu u privatnom vlasništvu može odobriti za projekat je 30.000 KM, navodi se u konkursu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije