Euro- Asfalt radi na rekonstrukciji kontejnerskog željezničkog terminala (Foto)

24.04.2020. 12:46 / Izvor: Akta.ba
Euro- Asfalt radi na rekonstrukciji kontejnerskog željezničkog terminala (Foto)
OTVORI GALERIJU

Inače, projekt je vrijedan 35,6 miliona eura, a njegovu važnost je prepoznala i Europska unija.

 

Firma Euro-Asfalt radi na projektu Rekonstrukcije kontejnerskog željezničkog terminala - Brajdica te rekonstrukcija postojećeg jednotračnog tunela Sušak u okviru projekta ‘’Razvoj multimodalne platforme u Luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata.

Inače, projekt je vrijedan 35,6 miliona eura, a njegovu važnost je prepoznala i Europska unija.

Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija željezničkog kolodvora Rijeka Brajdica i postojećih željezničkih kolosijeka, rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih temelja kontaktne mreže, ugradnju signalno-sigurnosnog i telekomunikacijskog uređaja, izgradnju novog izvlačnog kolosijeka uz rekonstrukciju postojećeg u tunelu Sušak i izgradnju intermodalnog terminala na kontejnerskom terminalu Brajdica.

Dovršetkom radova željeznički kolodvor i kontejnerski terminal imat će osam novih, rekonstruiranih kolosijeka na željezničkom dijelu i četiri potpuno nova kolosijeka na kontejnerskom terminalu.

Paralelno s tim radovima odvijaju se i radovi na proširenju postojećeg željezničkog tunela Sušak, a na području kontejnerskog terminala Brajdica, kojim upravlja Lučka uprava Rijeka, izvode se i radovi na izgradnji temelja novih kranskih staza.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije