Gradnja fabrike RS Silikon počinje sredinom aprila

27.03.2014. 08:27 / Izvor: eKapija.ba
Gradnja fabrike RS Silikon počinje sredinom aprila

Preduzeće za preradu metal silicijuma RS Silikon planira da sredinom aprila postavi kamen temeljac za izgrdnju fabrike za preradu metal silicijuma u Bjelajcu.

Preduzeće za preradu metal silicijuma RS Silikon planira da sredinom aprila postavi kamen temeljac za izgrdnju fabrike za preradu metal silicijuma u Bjelajcu. Rečeno je to na sastanku načelnice opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić sa rukovodstvom preduzeća RS Silikon.

''Trenutno smo u završnoj fazi oko dobijanja dozvole za postavljanje privremenih temelja, a do do kraja juna treba da dobijemo i trajnu građevinsku dozvolu za sve objekte'', rekao je direktor preduzeća RS Silikon Đanmikaele Folja. Dodajući da ukoliko sve bude išlo po planu da je završetak radova i paljenje peći predviđeno za septembar 2015.godine.

U izgradnju peći i poslovne zgrade preduzeće RS Silikon uložiće 30 milona eura, a fabrika će zapošljavati 100 radnika.

''Na građevinskim radovima biće angažovano oko 150 domaćih radnika, dok će nadzor vršiti jedna Italijanska firma u saradnji sa domaćim firmama'', kaže Folja, ističući da je projekat za izgradnju fabrike veoma zahtjevan, jer se radi o ugradnji najsavremenije tehnologije za proizvodu metal silicijuma u Evropi.

Načelnica Divna Aničić izrazila je zadovoljstvo jer je konačne došlo do realizacije ovog projekta.

Fabrika RS Silikon će biti najmodrenija fabrika te namjene u Evropi, sa tehnološkim procesom koji ne zagađuje životnu sredinu i čija će se kompletna proizvodnja plasirati na zapadnoevropsko tržište.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije