Investicije / PROJEKTI

Izvršena uplata koncesione naknade za autoput Banja Luka - Prijedor

04.12.2018. 14:29 / Izvor: Akta.ba

Privredno društvo "SDHS-CSI BH" Banja Luka, koje je privredno društvo "Šandong internešnel" registrovalo kao svoje predstavništvo u Republici Srpskoj, izvršilo je 04.12.2018. godine, uplatu jednokratne koncesione naknade za realizaciju projekta izgradnje autoputa Banja Luka – Prijedor – Novi Grad (Prva faza, Banja Luka – Prijedor).

Prema odredbama Zakona o koncesijama Republike Srpske 70 posto uplaćenih sredstva biće preusmjereno na račun jedinica lokalne samouprave obuhvaćenih ovim projektom, dok će 30 posto sredstava biti preusmjereno u budžet Republike Srpske.​

Uplatom jednokratne koncesione naknade od strane koncesionara, stekli su se svi uslovi za potpisivanje Ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Banja Luka – Prijedor – Novi Grad (Prva faza, Banja Luka – Prijedor), a u narednim danima biće definisan i termin kada će biti upriličeno i zvanično potpisivanje ovog ugovora, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza RS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije