Nastavak radova na sportskoj dvorani u Jablanici

24.07.2015. 10:16 / Izvor: Akta.ba
Nastavak radova na sportskoj dvorani u Jablanici

U toku je nastavak radova na izgradnji sportske dvorane u Jablanici. Nakon što budu realizovani svi zaključeni ugovori biće stvorene pretpostavke za korištenje dvoranskog prostora – borilišta, navode iz Općine.

U toku je nastavak radova na izgradnji sportske dvorane u Jablanici. U završnoj fazi su radovi na realizaciji ugovora ''Nastavak radova na sportskoj dvorani – dvoranski prostor LOT 1 – građevinsko zanatski radovi i LOT 2 – elektroinstalacije''. Izvođač radova je (zajedničko predstavništvo) JOINT VENTURE BABIĆ d.o.o. Jablanica i Tehnoinspekt d.o.o. Sarajevo .

Nadzor nad izvođenjem radova vrši PZ Hercegvoina d.o.o. Mostar.

Predmet ovih ugovora je izvođenje završnih radova u dvoranskom dijelu, svlačionicama i koridorima izvođenjem molersko farbarskih radova, kamenorezačkih, bravarskih radova, montaža sanitarne opreme, te elektroinstalaterskih radova. U okviru ovih ugovora izvršeno je uklanjanje objekta klubane FK Turbina, te izrađivanje poslovnog prostora br. 1 koji je kao zamjenski dodjeljen na korištenje FK Turbina, navodi se na web stranici Općine Jablanica.

Dana 29. juna 2015. godine otpočela je realizacija ugovora Nabavka i ugradnja opreme na nastavku realizacije projekta sportske dvorane u vrijednosti 134.105,04 KM.

Predmet ovog ugovora je instaliranje sistema za ventilaciju, zagrijavanje i hlađenje dvoranskog dijela sa pratećim prostorijama. Radove izvodi preduzeće ALFA THERM d.o.o. Mostar. Nadzor nad realizacijom ovog ugovora vrši preduzeće Čovjek i prostor d.o.o. Mostar.

Rok za izvođenje radova je 90 (devedeset) dana od dana potpisivanja ugovora.

Nakon  završetka radova iz navedenih ugovora pristupit će se realiazaciji ugovora -  Nabavka i ugradnja sportskog parketa. Ugovor je potpisan je sa preduzećem TRISAR INN d.o.o. Sarajevo, a podrazumijeva ugradnju visoko kvalitetnog sportskog parketa na elastičnoj podlozi.

Pored navedenih ugovora Općina Jablanica je, nakon provedene procedure javne nabavke,  potpisala ugovor - Nabavka i montaža sportske opreme na nastavku realizacije projekta sportske dvorane. Ugovor o nabavci roba potpisan je sa isporučiocem EURO BICCO d.o.o. Sarajevo.

Predmet ovog ugovora je nabavka sportskog semafora, prevoznih košarkaških konstrukcija i stolica za fiksne tribine, a realizovat će se po završetku ugradnje sportskog parketa.

Vrijednost radova, roba i usluga po osnovu zaključenih ugovora  za nastavak je oko 900.000,00 KM.

Nakon što budu realizovani svi zaključeni ugovori biće stvorene pretpostavke za korištenje dvoranskog prostora – borilišta, navodi se na web stranici Općine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije