Kanadsko-crnogorski investitor zainteresovan za obnovu hotela "Nacional" u Sarajevu

24.02.2011. 19:10 / Izvor: eKapija.ba
Kanadsko-crnogorski investitor zainteresovan za obnovu hotela 'Nacional' u Sarajevu

Nekadašnji hotel "Nacional" uskoro bi mogao dobiti novi izgled, ali i novog vlasnika. Do sada je to bio Kanton, ali kako godinama u budžetu nema sredstava za njegovu obnovu, interesovanje za hotel pokazao je jedan od inozemnih investitora, potvrdio je u razgovoru za ekapija.ba Stefan Pejović, portparol Ministarstva obrazovanja i nauke KS.

Radi se o kanadsko-crnogorskom investitoru koji posjeduje luksuzni kompleks na elitnom dijelu crnogosrke obale, na Miločeru kod Budve.

"Još uvijek sve se nalazi u početnoj fazi, a javnost će blagovremeno biti obaviještena o svim detaljima. Razgovori su u toku i u Ministarstvu obrazovanja i nauke KS su optimistični po pitanju konačne obnove hotela", kaže Pejović, ističući kako je najbitnije da postoji zainteresovanost da se objekat, na zadovoljstvo mnogih, stavi u funkciju nakon dvije decenije propadanja.

Također, Pejović kaže da će i dalje učenici Ugostiteljsko-turističke škole koristiti ovaj objekat.

"To je praktično bio i uslov pod kojim bi bili spremni pristati na saradnju sa investitorima. Učenici će i dalje vršiti praksu u `Nacionalu`, ali u mnogo boljim uslovima, što trenutno, nažalost, nije slučaj", ističe on.

Vrijednost investicije se procjenjuje na šest miliona EUR, a u pitanju je koncesija na 25 godina.

"Podsjećam da je `Nacional` prije rata bio rangiran kao hotel sa tri zvjezdice. Nakon obnove, `Nacional` će imati pet zvjezdica", kaže Pejović.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije