Općina Trnovo nastavlja pomagati susjednoj opštini

Investicije / PROJEKTI

Općina Trnovo nastavlja pomagati susjednoj opštini

Realizacija odobrenih sredstava će se vršiti u dvije faze, od kojih jedna je planirana da se realizuje u 2019. godini, dok druga u narednoj godini.

02.12.2019. 10:25 Izvor: / Akta.ba

Općinski načelnik, Ibro Berilo potpisao je sporazum o dodjeli 135.988,71 KM Opštini Trnovo (RS). Općina Trnovo će ovim sporazumom sufinansirati izvođenje radova na izgradnji rezervoara Bogatići i vodovoda Spile u opštini Trnovo.

Realizacija odobrenih sredstava će se vršiti u dvije faze, od kojih jedna je planirana da se realizuje u 2019. godini, dok druga u narednoj godini.

Istog dana, načelnici dvije susjedne općine potpisali su još jedan sporazum, kojim će Općina Trnovo sufinansirati izgradnju, rekonstrukciju i asfaltiranje lokalnih puteva u opštini Trnovo. Općina će obezbijediti sredstva za ovu namjenu u iznosu od 200.000,00 KM.

Načelnik, Ibro Berilo je ovom prilikom naglasio da Općina Trnovo, kao društveno odgovorna lokalna zajednica, će pomagati onima kojima je to potrebno. Također je kazao da su u ovogodišnjem općinskom budžetu obezbijeđena značajna sredstva za podršku drugim općinama.

Uz riječi zahvalnosti Općini Trnovo i načelniku, kao i Općinskom vijeću, načelnik Gagović (Trnovo RS) je kazao da je ovo nastavak kontinuirane veoma dobre saradnje dvije susjedne općine i da im je općina Trnovo i ranije pružala značajnu pomoć.

Donirana sredstva koje nam je obezbijedila Općina Trnovo, na čemu smo zahvalni, dobro će nam doći. Ovi planirani, sufinansirani projekti  su za nas jako važni.

PODIJELI:

TAGOVI:

#Općina Trnovo

#Trnovo

#budžet

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije