Pionirska dolina dobija adrenalinski park na površini od 2.500 metara kvadratnih

Investicije / PROJEKTI

Pionirska dolina dobija adrenalinski park na površini od 2.500 metara kvadratnih

Sredstva za realizaciju ovog projekta je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu u iznosu od 46.060 KM.

13.03.2020. 15:38 Izvor: / Akta.ba

Danas je u prostorijama Općine Centar potpisan ugovor o realizaciji granta uređenja manjih javnih površina, izgradnji dječijih igrališta i sportskih ploha na području općine Centar, u čije ime je ugovor potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić. 

Radi se o projektu izgradnje adrenalin parka u Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu "Pionirskoj dolini", kojim upravlja Kantonalno javno komunalno preduzeće "Park", u čije ime je pomenuti ugovor potpisao v.d. direktor Edin Abdurahmanović.

Sredstva za realizaciju ovog projekta je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu u iznosu od 46.060 KM. 

"Ovim projektom nastavljamo dobru saradnju sa preduzećem 'Park' sa kojima imamo dosta dobrih ideja i gdje smo ušli u prostor visoke kreativnosti. Ono što želim reći jeste da smo prethodno našli rješenje za izgradnju terena za mini golf, te smo pomagali oko čišćenja jezera u Pionirskoj dolini. Ova današnja ideja je veoma zanimljiva kako najmlađima tako i onima koji su u srednjoj životnoj dobi. Ovaj projekat u punom kapacitetu finansira Općina Centar. Sa potpisivanjem ugovora odmah ćemo prebaciti finansijska sredstva na račun preduzeća „Park“, koji imaju obavezu raspisati javni poziv za odabir izvođača radova. Moja želja je da ovaj park otvorimo do početka maja ove godine kada počinjemo sa obilježavanjem Dana Općine Centar. Naredni projekat kojeg želimo realizovati u saradnji sa ovim preduzećem je postavljanje zip line, čime bismo razvijali motoriku kod djece", objasnio je načelnik Ajnadžić nakon današnjeg potpisivanja ugovora.

Ponuda u Pionirskoj dolini će sa novim adrenalin parkom biti bogatija i interesantnija za posjetioce, a šta će biti izgrađeno u ovom parku objasnio je direktor Abdurahmanović. 

Na površini od 2.500 metara kvadratnih adrenalin park za djecu će imati sadržaje poput adrenalinske staze sa preprekama i mostovima do 100 metara dužine, umjetnu stijenu do 6 metara visine i dječiji zip line dužine do 50 metara sa polaznom i dolaznom zaustavnom platformom.  

"Ovo je jedan od projekata za koje je Općine Centar podržala i imala razumijevanje za njegovu realizaciju, kao što nam je pružila pomoć kod čišćenja jezera u Pionirskoj dolini i odvoza prikupljenog otpada. Također paralelno sa izgradnjom novog adrenalin parka radimo nove nastambe i u samim jezerima će biti novi sadržaji i životinje, te očekujemo nove stanare našeg parka, a to su majmuni giboni. Također imamo u planu napraviti dječiji zimski grad za naše najmlađe posjetioce", izjavio je Abdurahmanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije