Poljorad Turbe planira graditi novi proizvodni pogon

14.05.2020. 12:17 / Izvor: Akta.ba
Poljorad Turbe planira graditi novi proizvodni pogon

Poljorad d.o.o. Turbe planira gradnju novog proizvnog pogona, za koji je u toku postupak dobijanja okolinske dozvole.

Poljorad d.o.o. Turbe planira gradnju novog proizvodnog pogona, za koji je u toku postupak dobijanja okolinske dozvole, a nakon održanog javnog uvida i javne rasprave, saznaje Akta.ba.

Novi objekat za proizvodnju mlijeka, sireva i mliječnih namaza planira se graditi pored postojećih proizvodnih pogona u Turbetu. 

Parcela ukupne površine 8246 m2 je locirana u neposrednoj blizini već izgrađenog objekta iste namjene, a tehnologija i kapacitet proizvodnje se prebacuje iz starog susjednog objekta u novoprojektovani.

Kako se navodi u elaboratu, novi proizvodni objekat imat će kapacitet do 5 t dnevno, dok proračunati godišnji kapacitet prerade iznosi cca.1.600 tona mlijeka. Proizvodnja će se odvijati tokom cijele godine, šest dana u sedmici, u jednoj smjeni, sa planiranih 40 zaposlenih radnika.

Pogon će imati bazen za ledenu vodu, hladionik, prostor za prijem spremljene kulture, laboratorij, pomoćni laboratorij, kancelarije, podstanica, hodnik, CIP, prostor za povrat robe, lift, rampu, hodnik i stepenište, prostor za otkup ovčijeg sira, komoru za sitni sir, prostor za obradu paprika, prostor za vaganje, sanitaciju, prostor za proizvodnju sira, prostor za salamurenje sira, sušara i topla komora, prostor za otpremu robe, utovarne rampe, komore gotovih proizvoda.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije