Investicije / PROJEKTI

Odgojno popravni dom u Orašju dobio sportsku dvoranu i edukacijski objekat

15.01.2021. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Odgojno popravni dom u Orašju dobio sportsku dvoranu i edukacijski objekat

Završeni su radovi na izgradnji Edukacijskog objekta i Sportske dvorane u krugu Odgojno popravnog doma Orašje.

Završeni su radovi na izgradnji Edukacijskog objekta i Sportske dvorane u krugu Odgojno popravnog doma Orašje, a slijedi pribavljanje uporabne dozvole kao i opremanje objekata potrebnim namještajem i opremom.

Edukacijski objekt izgrađen je na dvije etaže, površine 1184 m2. Na prvoj etaži su prostori namijenjeni za održavanje različitih radionica i servisni prostori dok su na drugoj etaži učionice i kabineti za učitelje. Sportska dvorana površine 612,00 m2 namijenjena je za košarku i odbojku.

Oba objekta izgrađena su od kvalitetnih materijala koji osiguravaju jednostavno održavanje i uštedu energije tijekom eksploatacije. 

Izgradnjom ovih objekata Odgojno popravni dom Orašje stekao je uvijete za kvalitetniji rad na resocijalizaciji maloljetnih osuđenih osoba.

Financijska sredstva za izgradnju u vrijednosti od 750.000 eura osigurala je Europska unija iz sredstava namijenjenih za podršku BiH u području vladavine prava i osiguranju učinkovitosti, profesionalnosti i nezavisnosti sektora pravosuđa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije