'Bosna u očima Gulfa': Arapski investitor planira realizaciju nekoliko projekata u Konjicu

Investicije / PROJEKTI

"Bosna u očima Gulfa": Arapski investitor planira realizaciju nekoliko projekata u Konjicu

Ovom prilikom načelnik Ćatić je izrazio zadovoljstvo što su investitori zainteresovani za ulaganje u Konjic.

28.05.2021. 14:34 / Izvor: Akta.ba

Ovih dana u  posjeti Općini Konjic boravio je osnivač i direktor društva “Bosna u očima Gulfa” i investitor u BiH Hamad Alajmi, gdje se sastao sa načelnikom Općine Konjic Osmanom Ćatićem sa kojim je razgovarao o potencijalnim investicijama na području općine Konjic, u oblasti turizma, ugostiteljstva i nekretnina.

"Smatram da Općina Konjic ima veliki potencijal za razvoj turizma i ovaj grad vidim u budućnosti kao centar turizma u BiH, zato želimo investirati na ovo područje, realizovati 5 do 7 velikih projekata, a iz naših razgovora proizilazi da ćemo time moći da zapošljavamo i lokalno stanovništvo", kazao je Alajmi nakon sastanka sa načelnikom Ćatićem i saradnicima.

Ovom prilikom načelnik Ćatić je izrazio zadovoljstvo što su investitori zainteresovani za ulaganje u Konjic i što su ga prepoznali kao potentno mjesto za investiranje, podsjećajući da se u doglednoj budućnosti izgradnjom autoputa kroz općinu Konjic otvaraju vrata za brojne projekte, što investitori, naročito strani znaju prepoznati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije