Gradiće se most preko rijeke Tare prema BiH

11.11.2022. 13:11 / Izvor: SRNA
most na tari

Vlada Crne Gore u četvrtak je usvojila Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara o izgradnji međudržavnog mosta, preko rijeke Tare.

Vlada Crne Gore u četvrtak je usvojila Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara o izgradnji međudržavnog mosta, preko rijeke Tare.

U pitanju je most preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta Šćepan Polje-Hum i priključnih graničnih dionica.

Ministar poljoprivrede Crne Gore Vladimir Joković rekao je da bi svi trebalo da daju doprinos da se to što prije napravi.

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović je rekao da je za ovaj projekat zainteresovana i BiH.

Sporazumom, koji je potpisan u Kranju 5. jula prošle godine, definisani su osnovni principi saradnje strana potpisnica u vezi sa zajedničkim nastupom prema potencijalnim zainteresovanim partnerima /finansijerima/ radi uspješne realizacije projekta da bi se doprinijelo unapređenju saobraćajne povezanosti između Crne Gore i BiH i iskoristile mogućnosti koje pruža Ekonomski i investicioni plan Evropske komisije za zapadni Balkan.

Za finansiranje ovog projekta, prema preliminarnim procjenama, potrebno je oko 2,5 miliona evra, od kojih svaka strana snosi po 50 odsto ukupnih troškova, s tendencijom da se odgovarajuća bespovratna sredstva obezbijede iz dostupnih EU fondova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije