Objavljen međunarodni tender za dionicu Počitelj - Zvirovići

10.07.2018. 12:24 / Izvor: Akta.ba
Objavljen međunarodni tender za dionicu Počitelj - Zvirovići

Nastavljaju se radovi na Koridoru Vc. Objavljen je međunarodni tender za izvođenje radova dionici Počitelj - Bijača, pododjelak Počitelj – Zvirovići.

Nastavljaju se radovi na Koridoru Vc. JP Autoceste FBiH je objavilo međunarodni tender za izvođenje radova dionici Počitelj - Bijača, pododjelak Počitelj – Zvirovići, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Dionica Počitelj – Zvirovići, koja je duga 11,75 kilometara. Radovi su podijeljneni u dva LOT-a. U okviru LOT-ova gadit će se autocesta na podskupu Počitelj-Zvirovići,  podvožnjak pod autocestom na lokalnoj cesti Bivolje Brdo, armiran betonski okvir, podvožnjak pod autocestom Počitelj, podvožnjak pod autocestom na lokalnoj cesti Ševaš Njive, nadvožnjak preko autoceste na lokalnoj cesti Gradina, mostovi, tunel Počitelj...

Jedan od najznačajnijih objekata na ovojh dionici je most Počitelj  koji će biti dug 945 metara i biće najduži most na cijelom Koridoru Vc.

Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci od uvođenja izvođača radova na gradilište.

Izgradnja ove dionice će koštati 100 miliona eura, odnosno blizu 200 miliona KM. Novac za ovu dionicu je osiguran putem kredita Evropske investicijske banke (EIB).

Tender za ugovor koji se financira sredstvima zajma od Banke otvoren je za kompanije iz bilo koje zemlje.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je potpisala ugovor o zajmu s Europskom investicijskom bankom - EIB za financiranje izgradnje prioritetnih dionica autoceste na putu Pan-europskog koridora Vc kroz Bosnu i Hercegovinu. 

Zainteresovani za tender svoje ponude treba da dostave do 6.9.2018. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije