Investicije / NEKRETNINE

Šest parcela u Poslovnoj zoni Kreka Sjever spremno za licitaciju

Objavljen Javni oglas o opterećenju zemljišta pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone "Kreka Sjever" u Tuzli putem javnog nadmetanja – licitacije Šest parcela u Poslovnoj zoni Kreka Sjever spremno za investitore

10.02.2020. 10:02 / Izvor: Akta.ba

 

Gradsko vijeća Grada Tuzla je na sjednici održanoj 30. januara 2020. godine donijelo  Odluku o izmjenama i dopunama  Odluke o opterećenju zemljišta  s pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone "Kreka Sjever" u Tuzli putem javnog nadmetanja – licitacije slijedom kojeg je Služba za geodetske i imovinsko -pravne poslove raspisala Javni oglas o opterećenju zemljišta  s pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone "Kreka Sjever" u Tuzli putem javnog nadmetanja – licitacije.

Predmet Javnog oglasa je osnivanje prava građenja  na šest (šest) nekretnina u vlasništvu Grada Tuzla na lokalitetu Poslovne zone "Kreka Sjever" u Tuzli, definisanih Odlukom o provođenju Regulacionog plana poslovne zone "Kreka Sjever" u Tuzli ("Službeni glasnik Grada Tuzla", broj 10/14.)

Uslov za ostvarivanje prava građenja na nekretninama je da se na istim grade poslovni objekti proizvodno-prerađivačke djelatnosti prema Odluci o klasifikaciji djelatnosti BiH 2010 (“Službeni glasnik BiH”, broj: 47/10.).

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva domaća i strana fizička i pravna lica, kao i više takvih lica po osnovu ugovora o zajedničkoj gradnji.      

Učesnici u postupku javnog nadmetanja – licitacije, mogu podnijeti više prijava za više nekretnina, ali pravo građenja mogu ostvariti samo na jednoj nekretnini.

Izuzetno, učesnici u postupku javnog nadmetanja – licitacije mogu ostvariti pravo na dvije nekretnine ukoliko se radi o spajanju susjednih nekretnina, jer to zahtjeva proizvodno – prerađivački proces.

Rok za dostavljanje prijave za javno nadmetanje – licitaciju je 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja odnosno do 25.02.2020. godine.

Javno nadmetanje – licitacija će se održati u maloj Sali u zgradi gradske uprave Grada Tuzla (prizemlje) dana 03.03.2020.godine (utorak) sa početkom u 10:00 sati.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije