Šteta najavio intenziviranje radova na rekonstrukciji tramvajske pruge

29.10.2021. 14:42 / Izvor: Akta.ba

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je radove koji se izvode na rekonstrukciji tramvajske pruge.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je radove koji se izvode na rekonstrukciji tramvajske pruge na dionici Ilidža-Nedžarići, te sa izvođačima i nadzorom radova razgovarao o trenutnim aktivnostima.

"Dogovorili smo da ćemo jednom sedmično imati ovakve razgovore na terenu i to je već postala praksa. Za projekt ovakvog značaja važno je da svi budemo maksimalno uključeni, da imamo konstantan uvid u realizaciju aktivnosti, ali i da javnost obavještavamo o svemu što je urađeno i što se planira uraditi", rekao je ministar Šteta.

Uz radove koje su realizovani u ranijim periodima, u proteklih sedam dana urađeni su dodatni iskopi postojećeg materijala, kao i antikorozivna zaštita na dodatnih 10 stubova kontaktne mreže.

Pored toga, kompletiran je iskop postojećeg priključka KJKP “Vodovod i kanalizacija” i odobrena je dokumentacija za materijale koji će se ugrađivati u donji stroj tramvajske pruge.

"Bitno je da se sve aktivnosti izvode prema planu, a u narednom periodu, shodno vremenskim prilikama, očekuje se intenziviranje radova, posebno kada je riječ o građevinskim iskopima, eventualnom produljenju i zamjeni postojećeg nasipa, kao i postavljanju geomembrane. Očekuje se i postavljanje novih stubova kontaktne mreže", dodao je ministar Šteta.

Nakon toga, ministar je sa saradnicima iskoristio priliku i obišao radove na tramvajskom stajalištu u Nedžarićima.

"Dinamika radova na ovom stajalištu ide prema svim planovima, zadovoljan sam do sada urađenim, a radovi će biti završeni početkom decembra, onako kako je i predviđeno", istakao je ministar Šteta.

O svim budućim planovima vezanim za rekonstrukciju pruge i izgradnju tramvajskog stajališta, javnost će biti blagovremeno obaviještena, najavljeno je iz resornog ministarstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije