Studija uticaja na životnu sredinu Vjetroelektrane Grebak na javnom uvidu

11.07.2020. 07:33 / Izvor: Akta.ba
Studija uticaja na životnu sredinu Vjetroelektrane Grebak na javnom uvidu

Obavještenje o stavljanju na javni uvid Nacrta studije uticaja na životnu sredinu sa Planom o upravljanju otpadom za projekat Vjetroelektrane Grebak.

Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju dostavljen je Nacrt Studije uticaja na životnu sredinu sa Planom o upravljanju otpadom za projekat Vjetroelektrane Grebak, ukupne instalirane snage od 49,5 MW, na teritoriji opštine Nevesinje.

Nosilac izrade studije sa planom je Javna naučno-istraživačka ustanova "Institut za zaštitu i ekologiju Republike Srpske" Banja Luka.

Na osnovu člana 69. Zakona o zaštiti životne sredine, ("Službeni glasnik Republike Srpske", br. 71/12 i 79/15), Nacrt Studije uticaja na životnu sredinu sa Planom o upravljanju otpadom za projekat Vjetroelektrane Grebak, ukupne instalirane snage od 49,5 MW, na teritoriji opštine Nevesinje, stavlja se na javni uvid i objavljuje se na internet stranici Ministarstva.  

Javni uvid u nacrt Studije uticaja na životnu sredinu sa Planom o upravljanju otpadom obezbijeđen je na internet stranici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i u prostorijama Opštine Nevesinje, u periodu od 10.07.2020. do 10.09.2020. godine.

Javna rasprava o predmetnom Nacrtu Studije uticaja na životnu sredinu održaće se 27.07.2020. godine, u prostorijama Opštine Nevesinje, Velika sala Skupštine opštine Nevesinje sa početkom u 10 časova.

Primjedbe i sugestije na Nacrt Studije uticaja na životnu sredinu, mogu se dostaviti na adresu Ministarstva (Trg Republike Srpske 1, Banja Luka) ili elektronskim putem na adresu: m.nikolic@mgr.vladars.net.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije