Investicije / PROJEKTI

Uskoro tender za izradu idejnog projekta rekonstrukcije zgrade bivše općine Mostar

31.12.2020. 09:37 / Izvor: Akta.ba

Tender za izradu idejnog projekta za rekonstrukciju i rehabilitaciju zgrade bivše općine Mostar (NAMA), uskoro će biti raspisan, saznaje Akta.ba.

Naime, gradska uprava Grada Mostara jučer je objavila odluku o dopuni Plana nabavki Grada Mostara za 2020.godinu, kojom se planira ova nabavka.

Njena procijenjena vrijednost bez PDV-a je 85.000 KM, dok je okvirni datum zaključenja ugovora prvi kvartal 2021. godine.

"Nabavka nije bila planirana u Planu nabavki Grada Mostara od 09.03.2020. godine zato što nisu bila osigurana sredstva, ali se sada otvorila mogućnost za finansiranje iste", navode iz gradske uprave.

Inače, radi se o jednoj u nizu javnih zgrada širom Mostara koje i 25 godina nakon rata stoje u ruševnom stanju i predstavljaju opasnost za prolaznike i saobraćaj. Grad Mostar je više puta dobijao opomenu od inspekcije zbog stanja u kojemu se nalazi ova zgrada koja je u sklopu nacionalnog spomenika ''Povijesno gradsko područje Mostara"

Početkom ove godine konačno je počelo uklanjanje nestabilnih dijelova zgrade NAMA, a Agencija Stari grad Mostar je ugovor potpisala sa izvođačem Građevinar Fajić d.o.o. Mostar u vrijednosti od 144.535 KM. 

U pitanju su pripremni i radovi djelimično pažljivog uklanjanja nestabilnih dijelova konstrukcije prema usvojenom programu koji je podnio izvođač radova. 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije