Zvanični poziv za privatizaciju Telekoma RS poslije 3. augusta

27.07.2015. 11:42 / Izvor: Tanjug
Zvanični poziv za privatizaciju Telekoma RS poslije 3. augusta

Poslije 3. augusta trebao bi biti raspisan zvanični poziv za prijem obavezujućih ponuda za privatizaciju Telekoma Srbije, najavio je potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić.

Potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da postoji značajno interesovanje za Telekom Srbije i najavio da će poslije 3. augusta biti raspisan javni, zvanični poziv za prijem obavezujućih ponuda za privatizaciju te kompanije.

Nedavno je istekao rok za preuzimanje dokumentacije za Telekom, a Ljajić je rekao da nema ništa novo i konkretno da kaže s obzirom na to da se radi o neobavezujućem pozivu, osim da postoji značajno interesovanje telekomunikacionih kompanija i investicionih fondova za Telekom.

"Vjerujem da Telekom predstavlja vrlo respektabilnu i značajnu kompaniju, čemu u prilog ide i ovo interesovanje, mi skoro nedeljno razgovaramo sa nekom telekomunikacionom kompanijom i investicionim fondom, koji traže detaljnije informacije i pokazuju ozbiljan interes za kupovinu Telekoma", rekao je Ljajić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije