Kapital / BH BERZE

Partner i zvanično postao mikrokreditna fondacija

22.05.2008. 12:20 / Izvor: Dnevni Avaz

Mikrokreditna organizacija Partner iz Tuzle je od Federalnog ministarstva pravde dobila rješenje o upisu u registar mikrokreditnih fondacija u FBiH, čime je i zvanično promijenila pravni oblik. Novi naziv je Partner mikrokreditna fondacija, a sjedište i dalje ostaje u Tuzli.

- Misija i glavni ciljevi fondacije ostat će slični onima koje smo imalo kao MKO, a to je odobravanje mikrokredita poduzetnicima kojima je to otežano ili koji nemaju pristup komercijalnim izvorima finansiranja za pokretanje i unapređenje biznisa te pomaganje klijentima da počnu i razviju male poslove - kaže izvršni direktor Partnera Senad Sinanović.

Partner danas ima 44 organizaciona dijela ili kancelarije u kojima radi preko 250 zaposlenih. Trenutno usluge fondacije koristi oko 60.000 klijenata, u čijim se rukama nalazi više od 180 miliona maraka za pokretanje i razvitak poslova.

Jedan od najvažnijih efekata fondacije bit će uloga kreatora novih i održavanja postojećih radnih mjesta. Partner MKF je do sada kreirao preko 60.000 radnih mjesta, dok je preko 200.000 radnih mjesta održano zahvaljujući kreditima Partnera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital