Kapital

/ BANKARSTVO

Raiffeisen Banka trebala bi dobiti 10 mil. eura za stambene kredite

U okviru ove kreditne linije Raiffeisen banka će odobravati kredite u svrhu finansiranja kupovine, gradnje i/ili adaptacije stambenih jedinica.

09.01.2017. 13:41 / Izvor: Akta.ba

Danas je Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) najavio odobravanje kredita od 10 miliona eura Raiffeisen banci, koja je partner u finansiranju duže od jedne decenije. Kredit je namijenjen finansiranju stambenih kredita Raiffeisen banke, članice austrijske Raiffeisen Bank International i jedne od vodećih banaka na polju kreditiranja stanovništva u Bosni i Hercegovini.

U okviru ove kreditne linije Raiffeisen banka će odobravati kredite u svrhu finansiranja kupovine, gradnje i/ili adaptacije stambenih jedinica.

"Drago nam je što nastavljamo našu dugu, uspješnu saradnju sa EFSE, koja osigurava dostupnost povoljnih stambenih kredita u zemlji. Zahvaljujući ovoj kreditnoj liniji, Raiffeisen banka će lakše odgovoriti na lokalne tržišne zahtjeve za stambenim kreditima", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Predsjednik Upravnog odbora EFSE, Christoph Tiskens, izjavio je: “Obnavljanjem partnerstva sa Raiffeisen bankom osigurava se dodatna podrška bosanskohercegovačkom tržištu stambenih kredita, što je jedan od segmenata koje želimo unaprijediti u zemljama u kojim smo prisutni”.

Evropski fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) osnovala je KfW (Njemačka razvojna banka) uz financijsku podršku Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) Njemačke i Europske komisije. Obzirom da je dostupnost sredstava ključni faktor uspješnog razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća, EFSE je fokusiran na pružanje pomoći lokalnim finansijskim sektorima u povećanju njihove mogućnosti odobravanja adekvatnih i održivih kredita.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital