Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Gordana Knežević, urednik Radija Slobodna Evropa za područje Balkana: Više od 20 godina iskustva u klasičnim i novim medijima

16.09.2009. 13:05 / Izvor: Radio Slobodna Evropa

Sa više od 20 godina iskustva u klasičnim i novim medijima, Gordana Knežević je od marta 2007. godine zadužena za multimedijsku produkciju SSALS-a. Izvještavala o političkim događajima u bivšoj Jugoslaviji i bila dopisnik iz Kaira od 1987. do 1991. godine za sarajevsko "Oslobođenje".

Gordana je radila kao reporter i zamjenik glavnog urednika u ratnoj redakciji "Oslobođenja" od 1992. do 1994. godine i u tom periodu dobila brojna novinarska priznanja, uključujući nagradu za hrabrost od američke organizacije IWMF i nagradu za održavanje u životu nezavisne štampe u ratnim uslovima od Rhotko Chapel fondacije, sa sjedištem u Houstonu (Texas).

Od 1996. godine Gordana je živjela u Torontu i bila dio Reutersovog tima koji je započeo prvu Online operaciju unutar ove agencije za Kanadu, a potom je bila jedan od urednika na Online desku za reuters.com. U dva mandata bila je jedan od direktora kanadskog komiteta za slobodne medije (Canadian Journalists for Free Expression), član je kanadskog udruženja novinara i vanjski saradnik Svjetskog instituta za novinarstvo World Press Instittute-a, sa sjedištem u St. Paoulu u SAD.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti