Ličnosti / PRIVREDA I POLITIKA

Nermina Alić, vođa odjela Kreditna administracija u Volksbank BH - član Komisije za edukaciju i certificiranje Bank Akademije UBBIH: ekonomija diktira standarde poslovanja u svim oblastima poslovanja,

05.02.2009. 14:17 / Izvor: UBBIH

Nermina Alić je rođena je 1973. Godine u Srajevu, gdje je završila Ekonomski fakultet. Ima bogato desetogodišnje bankarsko iskustvo, od čega već pet godina obavlja menadžersku funkciju Vođe odjela Kreditna administracija u Volksbank BH dd Sarajevo. Završila je dvogodišnju akademiju za Unaprijeđenje menadžerskih vještina u organizaciji "Volksbank Akademie Vienna". Također, verifikovana je kao Interni trener od strane "Volksbank Akademie Vienna" u programima obuke zaposlenika banke. Učestvovala je u dva procesa "due deligance" (akvizicije banaka), jednom kao vođa tima za ocjenu kreditnog portfolia. Govori engleski jezik.

Kontinuirano obrazovanje

- Razvoj ekonomije diktira standarde poslovanja u svim oblastima poslovanja, pa tako i u bankarstvu. Bankarstvo je na području BiH, u zadnjoj dekadi, doživjelo revolucionarne promjene od kojih su najveće uvođenje SWIFT-a, KM valute, žiro kliring, RTGS, elektronsko bankarstvo. Kako bi zaposleni u bh. bankama mogli pružiti kvalitetnu uslugu klijentu i bili ukorak s vremenom, moraju se kontinuirano obrazovati.

Osnivanjem UBBiH Bank Akademije bankarski sektor će lakše savladati dolazeće promjene i održati profesionalni nivo usluge klijenteli. Koje "revolucionarne" promjene nam predstoje, pokazat će vrijeme koje ih donosi, a nadamo se da će nam za 10-ak godina polaznici UBBiH Bank Akademije potvrditi značaj i ulogu UBBiH Bank Akademije u edukaciji bankara, ističe Alić.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici KO je KO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti