Edin Grcić, direktor kompanije AUTOline - Veliki ljubitelj utrka Formule 1

22.05.2012. 09:48 / Izvor: eKapija.ba
Edin Grcić, direktor kompanije AUTOline - Veliki ljubitelj utrka Formule 1

Edin Grcić, novi direktor kompanije AUTOline, koja je glavni zastupnik Daimlera AG za Bosnu i Hercegovinu, veliki je ljubitelj autosporta. Smatra to sasvim logočnim budući da je čitava njegova dosadašnja karijera vezana uz autoindustriju.

"Pratim ono što se dešava kod nas, a utrke Formule 1 su za mene specijalno zadovoljstvo", priča nam Grcić. Ovaj 36-godišnji menadžer, nakon što je nešto više od dva mjeseca došao na ovu poziciju, donio je i nove vizije za razvoj ove kompanije.

Nakon imenovanja je, kaže, prvo krenuo u analizu postojeću situacije i kreirao strategiju budućeg poslovanja.

"Predstavili smo novi rukovodeći tim čiji je glavni zadatak uvesti nove ideje u poslovanje. Definitivno smo odlučili smo da je vrijeme za potpuno novu strategiju na bosanskohercegovačkom tržištu. Odmah smo organizovali konferenciju za ugovorne partnere kao i konferenciju za medije, gdje je predstavljena nova organizacija, ciljevi i novi pristup poslovanju. Intenzivno radimo i prvi uspjesi su evidentni, prošli kvartal smo zaključili sa izvanrednim rezultatom", ističe on.

Govoreći o ciljevima kaže da žele imati odgovarajuću poziciju u svim područjima rada Autoline-a. Smatra da će sa provođenjem strateških odluka, efikasnošću, uz pomoć motiviranih i profesionalnih suradnika osigurati budući uspjeh i zadovoljstvo kupaca.

"Dugoročno, moja vizija je da Mercedes postane benchmark u premium segmentu u Bosni i Hercegovini", ističe Grcić.

Inače, novi direktor Autoline-a iza sebe ima dosta iskustva u radu u automobilskom sektoru. Bio je Sales Manager za PORSCHE program ASA Auta, rukovodilac prodaje F-Autocentar, prodajni savjetnik Hyundai Auto BH...

Iako opterećen brojnim poslovnim obavezama svaki slobodan trenutak nastoji provesti sa porodicom. Nakon intenzivnog radnog dana jedan od njegovih recepata protiv stresa je i posjeta teretani ili odlazak na plivanje.

Smatra da je u životu potrebno biti pravedan i skroman. Voli putovati...pa iako mu je svako putovanje na svoj način lijepo ipak mu je u sjećanju posebno ostao Meksiko. Impresionirale su ga, prelijepe plaže, sjajna hrana i gostoljubivost ljudi.

U slobodno vrijeme voli se opustiti i uz roman koji se bavi temama iz stvarnog života ili uz biografiju neke zanimljive ličnosti. Ipak, poseban utisak na njega je ostavila knjiga hafiza Sulejmana Bugarija "Vratimo se Gospodaru", jer, kako kaže, upućuje na istinske vrijednosti u životu.

LIČNA KARTA:

U autu slušam?

U autu volim da slušam energičnu, pozitivnu muziku, a CD koji najčešće slušam je "Best of" album legende soula Barry Whitea.

Najviše me nasmijava?

Moji sinovi. Oni su moja radost.

Koje jezike govorite?

Engleski i njemački.

Neostvarene želje?

Nastojim biti skroman,nema ih mnogo neostvarenih...ali uz dobru volju i predan rad može se postići i nemoguće.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"



*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti