Sanela Krsmanović, glumica: Raditi sa djecom je neprocjenjivo

07.06.2013. 11:41 / Izvor: eKapija.ba
Sanela Krsmanović, glumica:  Raditi sa djecom je neprocjenjivo

Sanela Krsmanović je rođena 1986. godine u Sarajevu gdje je diplomirala glumu na Akademiji scenskih umjetnosti.

Sanela Krsmanović je rođena 1986. godine u Sarajevu gdje je diplomirala glumu na Akademiji scenskih umjetnosti.

Stalna je članica Magacin Kabarea kao dio glumačkog ansambla ali i koordinatorica Malog Magacin Kabarea. 2011 godine postala je članicom trupe Dance Mess Company koja djeluje u sklopu festivala MESS. Sanela je dobitnica Priznanja Federalnog ministarstva nauke i obrazovanja za izuzetan uspjeh i prepoznatljive rezultate tokom studija.

U dosadašnjoj karijeri radila je na predstavama: ''Sjećaš se..'' u režji Marka Boldina (Dance Mess Company), Sofokle "Antigona" u režiji Ivice Kunčevića (Kamerni teatar 55), Miloš Radović "Čorba od kanarinca" u režiji Bojane Vidosavljević (Bosansko Narodno Pozorište, Zenica)  Danil Harms "Jelizaveta Bam" u režiji Sabrine Begović, Dušica Seferagić "Plavi zec" u režiji Slavka Pervana, Sam Shepard " Ludi od ljubavi", Marius von Mayenburg "Paraziti" u režiji Elme Islamović. Na repertoaru Magacin Kabarea igra one woman show "ŠALTER 22" i kabare P.M.S. Režiju obje predstave potpisuje Moamer Kasumović.

Nedavno, Sanela je nastupila i u plesnom performansu "Sjećanje kamena" koji je održan u SARTR-u.

Kroz Mali Magacin Kabare mnog radi sa djecom gdje predaje dikciju i pokret, u razgovoru za ziner.hr kaže:

"Raditi s njima je neprocjenjivo iskustvo zbog njihove beskonačne neposrednosti i iskrenosti, ali prije svega mašte. To su moje najmlađe kolege iz kojih crpim mnogo pozitivne energije. Prenositi znanje, pogotovo najmlađima nije jednostavno. Ali u mom slučaju je nešto što me tjera da konstantno radim na sebi, ali i mnogo maštam što  je za jednog glumca, naposljetku i najbitnije", kaže Sanela.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ličnosti