Alumni biznis forum 23. februara u Novom Sadu

22.02.2013. 11:45 / Izvor: eKapija.ba
Alumni biznis forum 23. februara u Novom Sadu

Glavna tema konferencije je “Mogućnosti i šanse investiranja u regionu”. Više o ovoj temi učesnici će moći da čuju od govornika poput Bojana Markovića (Narodna Banka Engleske i Goldman&Sachs), Loup J. Brefort (Svjetska banka), Freek Janmaat (Šef sektora za evropske integracije Delegacije EU u Srbiji).

U subotu 23. februara 2013. godine u Novom Sadu u Spensu, održaće se najveće biznis okupljanje – AIESEC Alumni biznis forum.

Glavna tema konferencije je “Mogućnosti i šanse investiranja u regionu”. Više o ovoj temi učesnici će moći da čuju od govornika poput Bojana Markovića (Narodna Banka Engleske i Goldman&Sachs), Loup J. Brefort (Svjetska banka), Freek Janmaat (Šef sektora za evropske integracije Delegacije EU u Srbiji), koji će im ovom prilikom prenijeti svoja iskustva i znanja.

Učesnici ove konferencije su nekadašnji članovi AIESEC-a, danas uspješni poslovni ljudi.

Još jedan od događaja koji je u sklopu Alumni biznis foruma je proslava jubileja AIESEC-a Jugoslavije. AIESEC na ovim prostorima postoji i aktivno radi od 1953. godine, a Jugoslavija je prva zemlja istočnog bloka koja je postala dio internacionalne mreže i to samo pet godina nakon osnivanja organizacije. U proteklih 60 godina AIESEC je rastao i razvijao se, a kroz svoje programe razmjene i članstva AIESEC danas podstiče liderstvo kod preko 1.000 mladih ljudi iz Srbije.

AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Prisustvom na preko 2.400 univerziteta u 113 zemalja sa preko 84.000 članova, AIESEC je prepoznat od strane Ujedinjenih nacija kao najveća organizacija na svijetu vođena od strane studenata.

Više informacija možete naći na www.gls2013.org.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave