Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

ASA Grupa i Prevent Grupa na poslovnom sajmu PosaoFest - Otvorena vrata za talentovane i ambiciozne

05.05.2008. 11:09 / Izvor: eKapija.ba

ASA Grupa i Prevent Grupa će predstaviti svoje mogućnosti potencijalnim zaposlenicima i klijentima na predstojećem poslovnom sajmu "PosaoFest" u organizaciji Centra Skenderija – Sarajevski sajam i portala Posao.ba, 13. i 14. maja 2008. godine. "PosaoFest" je namijenjen upoznavanju i povezivanju poslodavaca koji traže kvalitetnu i kvalifikovanu radnu snagu i posloprimaca u potrazi za poslom ili boljom poslovnom prilikom.

Tokom istraživanja koje je sproveo portal Posao.ba na više od 1600 ispitanika u februaru i martu, ASA Grupa i Prevent Grupa su se našle među najpoželjnijim poslodavcima u proizvodno-prodajnom sektoru. Članice ASA Grupe su orijentisane na prodaju proizvoda i usluga, te poslovni, finansijski i IT konsulting. Prevent Grupu čine članice koje se primarno bave preradom i proizvodnjom proizvoda iz oblasti tekstilne i kožarske industrije, kao i proizvodnjom automobilskih dijelova i zaštitne opreme.

"Tokom 2008. godine ove dvije grupe su zaposlile značajan broj osoba koje su svoje aplikacije poslale nakon posjete portalu Posao.ba", kaže Suzana Tihi-Babić, rukovodilac sektora za ljudske resurse ASA Grupe i Prevent Grupe. Proces zapošljavanja radnika je unaprijeđen i organizacije sve više pažnje posvećuju tražanju najboljih kandidata.

"Ovakvi sajmovi predstavljaju odličnu priliku da formiramo baze podataka o potencijalnim zaposlenicima, jer, između ostalog, imamo i mogućnost da ih na licu mjesta intervjuišemo", kaže gospođa Tihi-Babić, te dodaje da je "to još jedan pokazatalj da smo otvoreni za talentovane i ambiciozne ljude koji su spremni napredovati u dinamičnom i profesionalnom radnom okruženju", navodi se u saopćenju.

ASA Grupa i Prevent Grupa sarađuje sa portalom Posao.ba od 2007. godine kada su partnerski organizovali Prvu BH konferenciju o ljudskim resursima, gdje su predstavljene prednosti kvalitetnog rukovođenja prilikom pronalaženja, zapošljavanja i stimulisanja radnika odgovarajućih vještina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave